ZÁKAZ PRODEJE ALKOHOLU OSOBÁM MLADŠÍM 18-TI LET!

Směs jader ořechů 500g

Neohodnoceno
209 Kč
Skladem (2 ks)

Přemýšlíte, na které ořechy máte největší chuť? Dejte si je všechny najednou! Ořechová směs loupaných i neloupaných mandlí, kešu, pekanů, para a lískových ořechů tvoří neodolatelnou kombinaci.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody - naturální, v různém poměru
  • SloženíMandle jádra natural 25 %, jádra lískových ořechů 21 %, mandle jádra loupané 21 %, jádra kešu ořechů 21 %, jádra para ořechů 7 %, jádra pekanových ořechů 5 %.
  • Upozornění: Může obsahovat arašídy, jiné ořechy, sezam, SO2.
  • Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Země původu: Vyrobeno v ČR
  • Balení: Tubus viz. foto

Směsi oříšků si sami vyrábíme průběžně v malých šaržích tak, aby Vám přišli v co nejčerstvější podobě. Dáváme si velmi záležet na kvalitě a do směsí přidáváme pouze oříšky, které balíme i samostatně jako exkluzivní produkt. Ořechovou směs můžete mlsat jen tak samotnou, přidat ji do ranního muesli či kašičky nebo použít na pečení a vaření. Přidáním Vašeho oblíbeného druhu sušeného ovoce si ze směsi oříšků můžete vytvořit Vaši osobní směs ořechů a ovoce na cesty, do práce nebo na mls.

Mandle loupané i neloupané (USA, Španělsko) jsou známé ořechy, ale mnoho lidí nezná jejich plný potenciál. Mandle jsou prospěšné nejen našemu mlsnému jazýčku, ale i našemu zdraví. Vyznačují se vysokým obsahem bílkovin (15-30%) a nenasycených mastných kyselin (40-50%). Najdete v nich také spoustu vlákniny a vitamínů B1, B2, B3, B6 a E. Jsou bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, selenu, železa a manganu. V neposlední řadě obsahují glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.

Kešu ořechy (Indie) jsou výborným zdrojem bílkovin. Oříšky jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E.

Lískové oříšky (Gruzie) jsou velmi známý a oblíbený druh ořechů v Evropě, a to především u dětí. Jsou výborné, lehce nasládlé a plné hodnotných živin. Jsou loupané za studena a nejsou nijak jinak tepelně zpracované, tudíž si uchovávají komplexní a vyvážený poměr všech užitečných látek, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín E, hořčík, fosfor a další. Dodávají tělu potřebnou energii, jsou tedy velmi oblíbené obzvláště u sportovců.

Para ořechy (Bolívie) rostou výhradně v Amazonském pralese, kde jsou velice ceněny jak pro svou lahodnou chuť, tak pro svou výživovou hodnotu. Obsahují obrovské množství zdravých mononenasycených mastných kyselin. Jsou přírodním zdrojem vitamínů, antioxidantů a minerálů. Známé jsou především pro svůj pozoruhodně vysoký obsah selenu, sto gramů para nám poskytne až 3485 % doporučené denní dávky tohoto stopového prvku.

Pekany (USA) jsou velmi chutné oříšky, vzhledem připomínají české vlašáky. Obsahují až 10 % bílkovin a navíc jsou pekany bohatým zdrojem provitaminu A, vitaminu B, draslíku, vápníku, železa a fosforu. Pouhých pět pekanových ořechů obsahuje asi šestinu doporučené denní dávky zinku.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení